Dorpsgenoot Jochem van Lith, de beste langebaan pupil van Nederland.

Bij het VPZ-toernooi in Groningen heeft pupil B Jochem van Lith uitstekend gepresteerd. Met 45.71 op de 500m en 1:02.61 op de 700 m (PR + toernooirecord) haalde hij een prachtige eerste plaats. Een schitterend resultaat. Jochem, van harte gefeliciteerd!  Jochem staat bovenaan de ranglijst van Nederland SARA Lijst KNSB met de volgende afstanden 100m 12.17 sec, 300 meter 28.65 sec en 500 meter 44.50 seconden.

Jochem schaatst al vanaf zijn zesde jaar op de Jaap Eden Baan en is op dit moment lid van club HCA (Hard rijders club Amsterdam ).
Hij traint drie keer per week en vindt schaatsen leuk omdat het lekker hard kan gaan. Hij heeft er veel plezier in.
Hij doet mee aan langebaanwedstrijden en ook jeugdmarathons. In Amsterdam is hij eerste gewonnen met de marathon totaal 10 wedstrijden waarvan hij er drie heeft verloren. Bij de landelijke marathon is Jochem helaas voor de finish ten val gekomen.
In de zomer is hij op trainingskamp geweest in Castricum. De zomertraining bestaat uit fietsen en hardlopen.

Hij heeft geen speciaal dieet voor de wedstrijd.
Jochem vindt Stefan Groothuis en Sven Kramer heel goed en zelf hoopt Jochem ooit op de Olympische spelen te winnen.
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart doet Jochem mee aan de Viking Race in Heerenveen Bij deze EK wedstrijd moet hij rijden tegen de beste kinderen uit europa, per land mogen twee kinderen meedoen. Hij rijdt dan twee keer de 500 meter en ook zaterdag twee keer de 500 meter. De volgende landen doen mee aan deze wedstrijd :Frankrijk, Italië, België, Finland Noorwegen, Duitsland, Zweden, Polen, Oostenrijk, Estland, Zwitserland, Nederland en het gewest Friesland.

De verwachting voor morgen

klik op de link voor de 6 daagse verwachting

Copyright: IJsclub Broek in Waterland       Website: L. de Wit       Foto's: L. de Wit, J. Blakborn, CA-fotografie.nl