Een woord van de voorzitter.

27 december 2010:
Genoten hebben we van twee mooie dagen ijs op het havenrak.
Met de muziekkeuze van Louis, de erwtensoep van Jesse, chocolademelk en glühwein.
Een ijshockey veld waar veel gebruik van is gemaakt.
De baan heeft zich deze twee dagen prima gehouden en af en toe kwam het zonnetje er door.
Dank aan allen die zich vrijwillig hebben ingezet om te schuiven of om in de koek en zopie te staan.
Vandaag een mindere dag met lichte dooi, het ijs snijd dieper in.
De voorspellingen zijn onzeker, maar tenderen steeds meer naar dooi. Het ijs is echter nog niet weg en de kou is ook nog niet weg uit west europa.
Mijn advies is houdt u schaatsen bij de hand.

Tjerk Doornenbal

24 december 2010:
Hallo ijsliefhebbers , we kunnen schaatsen op het havenrak.
Vanaf 12.00 uur is er muziek en koek en zopie.
Het water op het ijs, dank brandweer, heeft van het havenrak een redelijk goede ijsbaan gemaakt .
Dankzij hulp van velen branden de lampen. Na het kerstweekend zijn we ook 's avonds open als daar behoefte aan is
Er is een ijshockey veld met doelen.
Voor de eenden is een nieuw wak gemaakt, nabij de voormalige pastorie. Ze willen nog niet erg wennen . Als u de eenden wil voeren doe het dan daar , het is een rustige hoek waar ze met gemak kunnen overwinteren.
Nu maar hopen dat het nog even doorvriest dan kunnen we wellicht met oudjaar de waterland tochten rijden. Aan ons zal het niet liggen.
Het is leuk als u schaatsen onderdoet. Mocht dat niet lukken u kunt ook op uw schoenen een kopje chocolade melk komen halen , of een gluhwein  en wat dacht u van een kommetje snert.
Wij wensen u hele fijne kerstdagen en veel ijsplezier !

Tjerk Doornenbal

22 december 2010:
IJs liefhebbers Het zijn onzekere tijden. De weersvoorspellingen geven voortdurend dooi aan , maar het blijft vriezen. Het havenrak ligt er slecht bij . vandaag hebben we een begin gemaakt met het sneeuw er af te schuiven. Morgen gaan we met vrijwilligers verder schoon maken . Morgen komt de brandweer om een uur of drie in de middag om water op het ijs te zetten, zodat een betere ijs vloer ontstaat. Dat alles met als doel om met de kerst een baantje te trekken op het havenrak en daar met een gluhwein of chocolade melk elkaar te treffen. Voor de iets verdere termijn hopen we natuurlijk op een tocht door waterland. Er zijn in de afgelopen tijd veel afspraken gemaakt om dit weer mogelijk te maken. Met de buurt ijsverenigingen, met de gemeente , met de brandweer, enz. Als het ijs het toelaat kunnen er drie tochten van uit Broek in Waterland gereden worden. Bij heel goed ijs de grote Waterland Oosttocht, en bij iets minder ijs de kleine Waterland Oosttocht en de Waterland Noordtocht. Ondertussen proberen we de overlast voor onze inwoners te verminderen door het parkeren goed te regelen en de kluun plaatsen onder de bruggen te verlengen zodat minder over wegen gekropen hoeft te worden en tuinen gespaard blijven. We voelen ons als vernieuwde ijsclub gesteund door de vele positieve reacties, de grote respons op onze leden actie en ook door de vele vrijwilligers. De borden op het havenrak zijn gemaakt door de heren Broeder en Maars, top en bedankt daarvoor.

Tjerk Doornenbal

Weersverwachting
Broek in Waterland
Weeronline.nl - Meer weer in Broek in Waterlandweeronline.nl Altijd jouw weer

Copyright: IJsclub Broek in Waterland       Website: L. de Wit       Foto's: L. de Wit, J. Blakborn, CA-fotografie.nl